Temmuz 8, 2022 | Leave a comment Kireçlenme, kemiklerin ucunda yan saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye mirlayabilir. Bu gidişat vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıharemr. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan bir küme görülür. Ayrıca ağırbaşlı gaile taşımak kabil dayanıklı fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, elan bir küme rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da üs nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve mirparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bol gani akarsu tüketin. Kez, eklemlere destek sağlar. Bu yüzden her güneş en az 8 boduç akarsu bağırsakmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, katık kabil şiddetli kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Göverti ve ürün tüketin. Kemik sağlığı bağırsakin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde kırmızıınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti şiddetli olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin bir küme alımı sonucunda idrarla müşterek kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlığını muhafaza etmek bağırsakin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye kabil protein itibarıyla gani bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 itibarıyla gani olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay bağırsakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik başüstüneğu bağırsakin, kemiklere destek olur. Ayrıca kireçlenmeden kaynaklanan dertlara ve şişkinliğe de hayırlı gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak bağırsakin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen antraktştırmalara gereğince ürün ve göveri itibarıyla gani beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır. kireçlenme ne iyi gelir